שאלה - הימצאות התקן תוך-רחמי בהריון

השאלה:
לפני שנה וחצי התקינו לי התקן תוך- רחמי, הכל היה תקין, ללא דימומים ותופעות אחרות.
בחודש האחרון התאחר לי המחזור החודשי בשבועיים וחצי. בדיקה ביתית הצביעה על הריון. בדיקת אולטרסאונד הראתה הריון תוך- רחמי, לפי החישוב בן 6 שבועות. הגינקולוגית ניסתה להוציא את ההתקן אך ללא הצלחה. עוד לא רואים דופק עוברי, כך שלא יודעים עדיין האם ההריון תקין או לא. הרופאה הציעה לחכות שבוע כדי לראות אם ההריון תקין ואז להחליט מה הלאה.
השאלות שלי הן: האם יכול להיות שההריון תקין ולא רואים את זה בגיל 6 שבועות?
איך מוציאים את ההתקן? ומה הסיכויים לפגיעה בהריון כשמוציאים אותו? האם השיקול של לחכות שבוע נראה לכם נכון?
יש לציין שלמעט עייפות לא חשתי בשום סימנים, כאבים או דימומים מתחילת ההריון.


תשובה:

אם ההריון חושב לפי וסת אחרונה- ייתכן והחישוב לא מדויק, וההריון בעצם צעיר יותר. אם מדובר בחישוב שמבוסס על אולטרסאונד, הסיכוי שמדובר בהריון תקין בהיעדר דופק בגיל 6 שבועות- נמוך. לכן יש טעם להמתין שבוע, ואם ההריון לא יתפתח תוכלי להישאר עם ההתקן.

במידה וההריון תקין, קיים סיכוי גבוה להוציא את ההתקן מבלי לפגוע בו. את ההתקן רצוי להוציא בעזרת משיכת המוליך, אולם אם הדבר אינו ניתן לביצוע יש להיכנס לחלל הרחם על מנת להוציאו, לאחר הרחבת צוואר הרחם.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!