שאלה - מצב צוואר הרחם אחרי טיפולי לייזר עקב קונדילומה

השאלה:
אני בת 26 ולפני כארבע וחצי שנים סבלתי מקונדילומה בנרתיק, וזה חדר גם קצת לצוואר הרחם. עברתי 2 טיפולים בלייזר כדי להוציא את הקונדילומה, והכל עבר ,
מאז אני כל חצי שנה לפחות עושה בדיקת פאפ כדי לוודא שזה לא חזר.
ברוך השם הכל בסדר, ואני עושה לעצמי גם בדיקות עם היד כל מקלחת כדי לוודא שהכל תקין.
ברצוני להיכנס להריון עכשווי. ,
האם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שבגלל הקונדילומה שהייתה לי יהיו לי בעיות להיכנס להריון ?
האם אני צריכה לדאוג בגלל זה?


תשובה:

הקונדילומה בעברך לא תגרום לבעיות בכניסה להריון, אולם כתלות בטיפולים שעברת לצוואר הרחם ייתכנו בעיות בהחזקת הריון מתקדם, ולכן עלייך לציין זאת בפני רופא הנשים שיעקוב אחר ההריון שלך, יעריך את מצב צוואר הרחם שלך ויתאים מעקב בחודשי ההריון המתקדמים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!