//

שאלה - סימנים כחולים על הידיים של תינוקת

השאלה:
התינוקת שלי בת 4 חודשים. בעקבות הופעת סימני דם כחולים על הידיים ועל הרגליים (מין שטפי דם קטנים אך רבים) הופנינו לביצוע ספירת דם.
להלן התוצאות אשר חורגות מן התחומים:
NEUTROPHILS 14.1% כאשר התחום הוא 17%-48%
EOSINOPHILS 3.8% כאשר התחום הוא 0-3%
MONOCYTES 0.5 כאשר התחום הוא 0.6-1.1
EOSINOPHILS 0.29 כאשר התחום הוא 0.3-0.5
אציין כי הבדיקה בוצעה כשלושה ימים לאחר חיסון של 4 חודשים.
אציין גם כי אני (האימא) חולת סוכרת סוג 1.


תשובה:

כל החריגות בבדיקות הדם הן בערכים של תאי הדם הלבנים - שאינם קשורים למערכת הקרישה (הפרעה בקרישה יכולה להסביר את הכתמים הכחולים). אני מניחה ששאר הבדיקות, כולל בדיקת טסיות (PLATELETS) ותפקודי קרישה - תקינות.

הערכים חורגים מן הנורמה באופן מינימלי בלבד, שנראה חסר חשיבות קלינית, וייתכן כי הם נובעים מן החיסון שקבלה מספר ימים קודם.

כדאי לעקוב אחריה, ולראות אם יש שיפור או החמרה בסימנים הכחולים.
אם הסימנים הכחולים אינם חולפים - כדאי להיבדק ע"י המטולוג.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!