שאלה - כאבי מחזור קשים עד עילפון

השאלה:
אני סובלת מכאבי מחזור מאוד חזקים שלעיתים מלווים בהקאות. כל כדור שאני לוקחת אינו יעיל, לאחר כמה חודשים (הגוף מתרגל), אדויל / אדקס / אקמול כבר מזמן לא עוזרים או מקלים. עם זאת לקחתי נורופן שעזר, אך איבדתי את ההכרה. האם זה אחת מתופעות הלוואי? זו רגישות יתר? (אציין שאקמול מרדים אותי). אני גם רגישה לגלולות נגד הריון. האם יש כדור אחר שכדאי לי לנסות? אני פוחדת להתעלף שוב.


תשובה:

רגישות יתר לתרופות אינה מתבטאת בעילפון, וככל הנראה סמיכות האירועים היתה מקרית. לא ציינת מאפיינים נוספים של אירוע העילפון, ומבלי לבדוק אותך אין באפשרותי לדעת מה היתה הסיבה. קיימת תופעה של אובדן הכרה במהלך וסת, אולם היא נדירה.

אני מציעה לך לבצע לפחות ספירת דם. ואם האירוע חוזר על עצמו, לגשת להיבדק. בכל מקרה, אין מניעה מנטילת נורופן.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!