שאלה - מתי רצויה החלפת תרופה מסוג SSRI

השאלה:
אמא שלי בת 72. לפני שלוש וחצי שנים החלה לקחת סרוקסאט בהמלצת נוירולוג. היו לה אי שקט ועצבנות, היא אישה שסבלה בחיים, אך לא היתה בדיכאון. פשוט רצינו שיהיה לך שקט נפשי ורוגע, וזה באמת עזר. כמו כן, אמא שלי סובלת מבעיית שינה ונוטלת זודורם כל לילה. אומרים ש


תשובה:


לפי תיאורך, השימוש בסרוקסאט הועיל לאימך, ולא גרם לתופעות לוואי מיוחדות. אי לכך, איני מוצאת סיבה מדוע לעבור לכדור אחר, שאולי לא יעזור, או יעזור פחות.
בקבוצת נוגדי הדיכאון, אין כדור אחד שהוא טוב יותר מאחרים: לכל מטופל יש כדור שמתאים הכי טוב לו באופן ספציפי. גם לרמרון וגם לרסיטל יש תופעות לוואי, כגון עצירות, ויובש בפה.

אם יש מקום לשיפור נוסף במצבה הנפשי של אימך, קודם כל הייתי ממליצה לנסות עלייה במינון הסרוקסאט, לפני החלפה לכדור חדש. יש לבדוק את הקשר בין קשיי השינה לבין המצב הנפשי. אם הנוירולוג ישלול בעיה אחרת הגורמת לקשיי שינה, אני ממליצה על בדיקת פסיכיאטר או פסיכו-גריאטר (פסיכיאטר עם התמחות בטיפול באנשים בגיל מעל 65).

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!