שאלה - חזרה אפשרית של החיידק הליקובקטר פילורי

השאלה:
לפני כ- 5 שנים אובחן אצלי חיידק ההליקובקטור. טופלתי בקוקטייל של שלושה סוגי אנטיביוטיקה, ולשמחתי כאבי הבטן שסבלתי מהם חלפו. לפני כשבועיים שבו כאבים דומים. האם שוב עליי לעבור תבחין נשיפה? האם יתכן שהחיידק חזר? ואם כן, מהו הטיפול היעיל במקרה כזה?


תשובה:


חיידק ההליקובקטר אכן נוטה לחזור גם לאחר טיפול מוצלח בו. החיידק מדביק בזמן מגע קרוב עם אדם אחר הנושא אותו (למשל בנשיקה). לכן אם בן או בת זוגך נושאים את החיידק, סביר שתידבקי שוב.

בכל מקרה, עליך לבצע שוב את תבחין הנשיפה. הטיפול הוא אותו טיפול שלקחת לפני 5 שנים. רצוי שגם אצל בן או בת הזוג תיבדק נוכחות החיידק.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!