שאלה - עליה במשקל בעת נטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
יש לי חברה שהתחילה לקחת גלולות למניעת הריון מסוג מרסילון.
רציתי לדעת מספר דברים:
1. הבנתי שיש גלולות שיכולות לעזור בבעיות של שיעור יתר. האם גם הגלולה הזאת נמנית על הגלולות שפותרות את הבעיה הזאת?
2. חלק מהגלולות גורמות לבעיה של עלייה במשקל. האם ניתן לומר דבר דומה גם על הגלולה הזאת?
3. אם חברה שלי התחילה לקחת גלולות היום, אחרי כמה זמן של נטילת גלולות הן מתחילות להשפיע? כלומר, האם כבר אחרי נטילת גלולה אחת ניתן לקיים יחסי מין?





תשובה:
אם קיימת בעיה של שיעור יתר, הגלולה הקלאסית לפתרון היא דיאנה (אתינילאסטראדיול). ככל שהמינון של האסטרוגן בגלולה גבוה יותר, היא גורמת יותר לתופעות לוואי תלויות אסטרוגן, וביניהן עליה במשקל. במרסילון יש מינון נמוך, ובכל זאת עדיין קיים סיכוי תאורטי לעלייה במשקל. אם היא התחילה לקחת גלולה מהיום הראשון לווסת, היא מוגנת כבר מהגלולה הראשונה.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ