שאלה - הוראות לגבי נטילת פוסטינור

השאלה:
לקחתי אתמול פוסטינור יומיים אחרי המחזור שהסתיים. האם יכול להיות שאני צפויה לעוד מחזור תוך שבוע? מה קורה אם משתמשים בכדור הזה בערך אחת לחודש? האם הוא לחלוטין מונע כניסה להריון? מה מידת הסכנה שבו?


תשובה:


פוסטינור (Levonorgestrel) אינה גלולה שלוקחים על בסיס קבוע. זוהי גלולה עם כמות הורמונים גבוהה, והיא משמשת למקרי חירום בלבד. כנראה שתקבלי שוב מחזור בימים הקרובים.

אני ממליצה לך להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע או להשתמש בקונדום, על מנת שלא תצטרכי שוב לקחת פוסטינור. גם מבחינה כספית לא כדאי לקחת פוסטינור כל חודש, אלא עדיף להקפיד על לקיחת גלולות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!