דלג לתוכן
תגובה אלרגית למזון לא ידוע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במהלך ארוחה במסעדה התחילה הלשון להתנפח והרגשתי תחושת חנק עד כדי קושי בדיבור. רצתי מיד לשטוף את הפה במים והתחושה עברה לאט. בדקתי את כל מרכיבי הארוחה (עם השף) ולא מצאתי מרכיבים שיש לי רגישות לאף אליהם. המקרה חזר שוב כמה פעמים במהלך הארוחה. ברגע שהרגשתי תחושה דומה הפסקתי מייד לאכול. זה קרה גם במהלך ארוחה רגילה בבית. מה הבעיה? האם זה קשור לרגישות? אם כן, האם יכול להיות שפתאום באמצע החיים מפתחים רגישות למאכל או למרכיב מזון מסויים?

תשובה:
התסמינים שאתה מתאר הם תסמינים של תגובה אלרגית חריפה שבה יכולים להתנפח הלשון, הפעמון וריריות נוספות של דרכי העיכול או דרכי הנשימה באזור הפה והלוע. זהו מצב מסוכן ודחוף מבחינה רפואית, מכיוון שהוא יכול להוביל במהירות לחנק. רגישות לחומרים אפשר לפתח בכל זמן בחיים, ולאו דווקא לחומרים חדשים. רוב האנשים מפתחים רגישות לחומרים ומאכלים אשר התנסו בהם בעבר ללא בעיות מיוחדות. אני מייעץ לך לפנות בדחיפות לרופא עור או לאלרגולוג, לספר להם את התסמינים שהופיעו אצלך ולעשות טסטים על מנת שיוכלו לדעת לאיזה מהחומרים אתה אלרגי, כדי שתדע ממה להימנע בעתיד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד״ר איתן ראט מקצוען, אמפטי, נעים הליכות, מבין את הבעיה וחוקר לעומק"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו