שאלה - תגובה אלרגית למזון לא ידוע

השאלה:
במהלך ארוחה במסעדה התחילה הלשון להתנפח והרגשתי תחושת חנק עד כדי קושי בדיבור. רצתי מיד לשטוף את הפה במים והתחושה עברה לאט. בדקתי את כל מרכיבי הארוחה (עם השף) ולא מצאתי מרכיבים שיש לי רגישות לאף אליהם. המקרה חזר שוב כמה פעמים במהלך הארוחה. ברגע שהרגשתי תחושה דומה הפסקתי מייד לאכול. זה קרה גם במהלך ארוחה רגילה בבית. מה הבעיה? האם זה קשור לרגישות? אם כן, האם יכול להיות שפתאום באמצע החיים מפתחים רגישות למאכל או למרכיב מזון מסויים?


תשובה:


התסמינים שאתה מתאר הם תסמינים של תגובה אלרגית חריפה שבה יכולים להתנפח הלשון, הפעמון וריריות נוספות של דרכי העיכול או דרכי הנשימה באזור הפה והלוע. זהו מצב מסוכן ודחוף מבחינה רפואית, מכיוון שהוא יכול להוביל במהירות לחנק.

רגישות לחומרים אפשר לפתח בכל זמן בחיים, ולאו דווקא לחומרים חדשים. רוב האנשים מפתחים רגישות לחומרים ומאכלים אשר התנסו בהם בעבר ללא בעיות מיוחדות.

אני מייעץ לך לפנות בדחיפות לרופא עור או לאלרגולוג, לספר להם את התסמינים שהופיעו אצלך ולעשות טסטים על מנת שיוכלו לדעת לאיזה מהחומרים אתה אלרגי, כדי שתדע ממה להימנע בעתיד.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!