שאלה - על הקשר בין פוסטינור לגלולות רגילות

השאלה:
יש לי כמה שאלות שתמיד רציתי לדעת את התשובות עליהן אחת ולתמיד:
1. לקיחת פוסטינור בשילוב עם נטילת גלולה למניעת הריון מפחיתה את יעילות הגלולה?
2. מה ההשלכות של נטילת הגלולה פוסטינור כ-5 פעמים או יותר? מה ההשלכות בכלל של גלולה זו? האם יכולה לפגוע בפוריות האישה?
3. האם קיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה, כאשר הגבר גומר בחוץ, עלולה לגרום להריון? ,
4. האם אני יכולה לקיים יחסי מין מלאים ללא חשש מכניסה להריון בשבוע הפסקה של הגלולות?


תשובה:

פוסטינור לא מקטינה יעילות של גלולות. אין טעם לקחת אותן במקביל. כידוע, קיימות תופעות לוואי, ולכן ככל שתמעיטי לצרוך אותה ייטב. אין קו חותך של 5 פעמים. התרופה אינה פוגעת בפוריות.

משגל נסוג בהחלט יכול להוביל להריון, כפי שכבר ציינתי באתר פעמים רבות.

אין חשש מכניסה להריון בקיום מגע מיני בשבוע הפסקה של הגלולות, כפי שכבר נאמר פעמים רבות. להבא היעזרי במנגנון החיפוש של האתר, מופיעות שם תשובות רבות לשאלותיך.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!