שאלה - אי-סדירות המחזור ודימום לאחר קיום יחסים

השאלה:
הפסקתי לקחת גלולות לפני כשנה במטרה להיכנס להריון. בחודשים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות הגיע המחזור בצורה סדירה יחסית (יומיים לכאן או לכאן). לפני כשלושה חודשים היה איחור של שבועיים ללא הריון והמחזור הבא לאחר מכן הגיע לאחר איחור של שלושה שבועות ללא הריון (לפני ותוך כדי נטילת הגלולות המחזור היה סדיר יחסית). לפני מספר ימים הופיע דימום קל לאחר קיום יחסים, אך עדיין אין מחזור מלא. האם ייתכן שזו התחלה של מחזור? מה עוד יכולה להיות הסיבה לדימום? האם היעדר הסדירות הפתאומית בקבלת הווסת עשויה להעיד על בעיה כלשהי שקשורה לפריון?



תשובה:
דימום לאחר יחסים אינו מחזור, ועלייך לבדוק מדוע זה קרה אם התופעה נשנית. יכול להיות שמדובר באיזשהו נגע צווארי. סדירות מחזור במהלך נטילת גלולות למניעת הריון אינה מעידה על ביוצים כמובן, ולכן עלייך לבצע גם בדיקות לאי -סדירות הווסת. גשי לרופא נשים על מנת שייקח פרופיל הורמונלי ויסתכל על צוואר הרחם.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!