שאלה - תת-פעילות בלוטת התריס ומחזור לא סדיר

השאלה:
יש לי בעיה בבלוטת התריס ואני נוטלת אלטרוקסין (50 מ"ג) כבר כמעט שמונה שנים. לפני בערך חמישה חודשים הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט (שאותן לקחתי כמעט 10 שנים ברציפות). אני מנסה להיכנס להריון מאז, וטרם הצלחתי. האם לנטילת האלטרוקסין יש




תשובה:


כל עוד את מטופלת ומאוזנת הורמונלית, לא אמורה לטיפול כל השפעה על הפוריות. דווקא מקרים של תת-פעילות שאינה מאוזנת, עשויים לגרום לפגיעה בפוריות.

לגבי המחזורים, לאחר נטילה רצופה של גלולות תיתכן אי סדירות מחזורית, לרוב מדובר במחזורים שאינם ביוציים. לאחר מספר חודשים, כשמושג איזון הורמנלי, המחזורים הופכים לסדירים וביוציים.

בכל אופן, זמן הכניסה הממוצע להריון אצל זוג בריא עומד על כ-8 חודשים, כך שאין סיבה להילחץ.

מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_122207_1.asp




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל