שאלה - נטילת גלולות למניעת הריון יחד עם אנטיביוטיקה

השאלה:
במשך 3 שנים אני לוקחת גלולות מינס. בשבוע האחרון נתן לי רופא השיניים את האנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג, ומאז יש לי התכווצויות בבטן, בחילות, סחרחורות וגלי חום בגוף. האם יש סיכוי שאנטיביוטיקה מבטלת את פעולת הגלולות ושנכנסתי להריון?


תשובה:


מינס היא גלולה למניעת הריון המורכבת מאתינילאסטראדיול (אסטרוגן). מוקסיפן, או Amoxicillin, היא אנטיביוטיקה המפחיתה יעילות של גלולות נגד הריון מבוססות אסטרוגן. שימוש מקביל בהן קשור עם הריונות בלתי מכוונים והפרעות במחזור. לכן ממליצים להשתמש באמצעי מניעה נוסף בעת שימוש מקביל של גלולות ומוקסיפן.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!