שאלה - הליקובקטר עקשן שאינו מגיב לתרופות

השאלה:
הנני סובל מזה שנתיים וחצי מהחיידק הליקובקטר פילורי, אשר גורם לי לכאבי בטן עזים בכל פעם כשאיני אוכל. אני יודע שהכאבים נגרמים עקב הפרשה מרובה (יותר מהרגיל) של חומצות קיבה, אך מעולם לא הסבירו לי על הקשר שבין החיידק לחומציות. קיבלתי כבר כמה וכמה סדרות של טיפולי אנטיביוטיקה וביצעתי גם בדיקת גסטרוסקופיה, ששם שוב התגלה חיידק ובקע סרעפתי. האם יש עוד איזשהו טיפול, באמצעות כדורים או אפילו ניתוח שיכולים לעזור לי ולשפר את איכות חיי?



תשובה:
טיפול ראשוני בהליקובקטר פילורי נכשל ב-5%-12% מן המקרים.

אינני יודעת אילו טיפולים אנטיביוטיים קיבלת, אבל טיפול שעשוי להיות יעיל לאחר כישלון הקו הטיפולי הראשון הוא הטיפול המרובע, שניתן למשך 14 ימים, וכולל הן תרופה מקבוצת ה- PPI (כמו LOSEC) פעמיים ביום, והן ביסמות (לדוגמה קלבטן) ושני סוגי אנטיביוטיקה. קיימות מספר אופציות טיפוליות נוספות, כולן מבוססות על אנטיביוטיקה וסותרי חומצה.

קיימים סוגי הליקובקטר עם עמידויות לסוגי אנטיביוטיקה שונים, וגם לאחר כישלון של פרוטוקול טיפולי - עשויה להתפתח עמידות.

למרות שלא נהוג לבצע באופן שגרתי תרבית של הליקובקטר פילורי, במקרה שלך, לאחר כישלון של מספר קווים טיפוליים - נשמע שכדאי לגדל את החיידק ולבדוק את רגישותו לסוגי אנטיביוטיקה שונים.

אינני מכירה אופציות ניתוחיות לטיפול בבעיה.
אני מבינה שאתה נמצא במעקב גסטרואנטרולוגי, וטוב שכך, משום שחשוב לבדוק שמאחורי התלונות שלך לא מסתתרת פתולוגיה נוספת.

עליך לפנות אל הגסטרואנטרולוג עם סיכום של כל הטיפולים שקיבלת, כדי שיוכל להחליט מה הצעד הבא. עד אז, נראה שכדאי שתיקח תרופה כמו LOSEC או OMEPRAZOLE פעמיים ביום - כדי להקל על הסימפטומים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!