שאלה - חשש לתסמונת דאון עקב ממצא בלב העובר

השאלה:
לפני יומיים עשיתי סקירת מערכות מוקדמת. בבדיקה התגלה איזשהו ממצא בלב העובד (זה נראה כנקודה לבנה באחד מחדרי הלב). הרופא אמר שיש הסבורים שזה יכול להעיד על תסמונת דאון.

עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שתוצאתה הית פחות מ-1 מ"מ, והסיכון הסופי יצא 1:9999. האם יש מקום לדאגה?


תשובה:


אם הסיכום הסופי, שאמור לשקלל את תוצאות כלל הבדיקות ואת גילך, יצא 1:9999, נראה שהסטטיסטיקה אינה מעוררת דאגה. לגבי הממצא בלב, אכן יש סברה לפיה זה יכול להעיד על תסמונת דאון.

אם אינך רגועה, פני לחוות דעת נוספת, ובקשי גם נתונים לגבי התפתחות עצם האף (לאחרונה נמצא גם קשר בין התפתחות עצם האף והסיכוי להתפתחות עובר עם תסמונת דאון).

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!