שאלה - נטילת פרדניזון יחד עם פוסטינור

השאלה:
אני מטופלת בפרדניזון עקב תסמונת נפרוטית (40 מ"ג ליום). רציתי לדעת אם ניתן לקחת פוסטינור באת הטיפול בסטרואידים.




תשובה:


השפעת הסטרואידים גוברת עם נטילת פוסטינור, המכיל לבונורגסטרל, ומגבירה את הסיכוי לתופעות הלוואי שלהם. לכן, כאשר משלבים בין שתי תרופות אלו באופן קבוע, יש להוריד מינון הסטרואידים. אך פוסטינור הוא טיפול חד-פעמי, ולכן נראה לי שבשימוש כזה, אפשר לשלב את שתי התרופות. אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי שינוי מינון הסטרואידים או לגבי הימנעות גמורה מנטילת פוסטינור בעת הטיפול.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ