שאלה - טיפול תרופתי בדלקת מפרקים ופסוריאזיס

השאלה:
בהמשך לשאלתי בנושא דלקת פרקים, כתבתם לי שאכן הפרדניזון מועיל. האם אני יכולה לקחת פעמיים ביום מינון של 10 מג' בבוקר ו-10 מג' בערב בנוסף לאימוראן במינון של 50 מג' ביום (את האימורן התחלתי לקחת רק היום לאחר הפסקה של כחודש ממתותרקסאט) עקב עלייה בתפקודי הכבד.


תשובה:

הפרדניזון מדכא את הדלקת, ולכן תורם לשיכוך הכאבים.
עם זאת, מדובר בסטרואידים, שעשויים לגרום לתופעות לוואי קשות בשימוש ממושך, ולכן לא כדאי לקחת אותם אם אין אינדיקציה לכך.
כמו כן, נהוג להימנע משימוש בסטרואידים בחולים עם פסוריאזיס, בגלל החשש להחמרת הנגעים העוריים ולהתפתחות pustular psoriasis.
אני חוששת שאולי עקב הפסקת המתותרקסאט, והעובדה כי היית חודש ימים ללא טיפול - התלקחה דלקת הפרקים שלך.

הדרך הטובה ביותר היא לקבוע תור דחוף אצל הראומטולוג שלך, ואם אינך מצליחה לקבוע אליו תור בדחיפות - דברי איתו טלפונית.

כאמור, אין התוויית נגד לקחת את שילוב התרופות הזה, אך הסטרואידים עשויים להחמיר את הפסוריאזיס שלך, ובכך לגרום יותר נזק מאשר תועלת.

אני מתקשה להמליץ לך על טיפול יעיל נגד כאבי הגב, משום שאינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך. תוכלי לנסות תרופות מקבוצת נוגדי הדלקת הלא סטרואידיים, כמו VOLTAREN, ETOPAN, ARCOXIA, אם אין התוויית נגד לתרופות אלו.

ד"ר ליה עשת - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!