שאלה - התוצאה הפתולוגית מהבלוטה היא סבירות גבוהה לקיום Mesothelioma. ממצאים קו

השאלה:
התוצאה הפתולוגית מהבלוטה היא סבירות גבוהה לקיום Mesothelioma.
ממצאים קודמים היו נוזל בריאה, אימי עברה בדיקת FNA .
כמו כן נעשתה ביופסיה מקרוסקופית בקרום הריאה, ורק לאחר שלא היה
אבחון ברור, עברה גם את הניתוח.
מהו השלב הבא באבחון (בטיפול ?)
אילו בדיקות קיימות לוידוא מוחלט של הסרטן? ואיך זה שלא ידעו על
קיומו מה- FNA ?
אימי סובלת מהסימפטומים (שהלכו וגברו) שתיארתי קרוב לשנתיים. האם
אין בעובדה זו בלבד שלילת סרטן?
האם יש קשר אפשרי למחלת דלקת הפרקים שאולי גרמה לדלקת בעלה הריאה?
וכיצד בטוחים שלא?

צר לי על הבשורות הרעות. מזותליומה היא אכן גידול שקשה לאבחנו.
אומנם בד"כ המראה ב CT אופייני, והן בצילומים - של עיבוי פלאורלי
ואיבוד נפח, אך לא תמיד.

רק ב 26% מהחולים ציטולוגיה מהנוזל הפלאורלי תהיה חיובית לממאירות,
וב FNA מבלוטה עוד פחות מכך.

על מנת להתקדם באבחנה מלבד הדמיה, צריך כנראה לקחת ביופסיה
פלאורלית, בד"כ באמצעות תורקוסקופיה.

משך הזמן הוא אומנם די נגד מזותליומה, כי בד"כ מהלכה אלים וקצר,
בין 6-18 חודשים, אך גם זה לא אומר.

יש רופאים המבצעים גם ברונכוסקופיה על מנת לשלול אפשרות של גידול
ריאתי שזרע גידול לפלאורה כאבחנה מבדלת למזותליומה.

שוב- אנא פנו למרכז רפואי גדול לקבלת טיפול יעיל.


תשובה:
התוצאה הפתולוגית מהבלוטה היא סבירות גבוהה לקיום Mesothelioma.
ממצאים קודמים היו נוזל בריאה, אימי עברה בדיקת FNA .
כמו כן נעשתה ביופסיה מקרוסקופית בקרום הריאה, ורק לאחר שלא היה
אבחון ברור, עברה גם את הניתוח.
מהו השלב הבא באבחון (בטיפול ?)
אילו בדיקות קיימות לוידוא מוחלט של הסרטן? ואיך זה שלא ידעו על
קיומו מה- FNA ?
אימי סובלת מהסימפטומים (שהלכו וגברו) שתיארתי קרוב לשנתיים. האם
אין בעובדה זו בלבד שלילת סרטן?
האם יש קשר אפשרי למחלת דלקת הפרקים שאולי גרמה לדלקת בעלה הריאה?
וכיצד בטוחים שלא?

צר לי על הבשורות הרעות. מזותליומה היא אכן גידול שקשה לאבחנו.
אומנם בד"כ המראה ב CT אופייני, והן בצילומים - של עיבוי פלאורלי
ואיבוד נפח, אך לא תמיד.

רק ב 26% מהחולים ציטולוגיה מהנוזל הפלאורלי תהיה חיובית לממאירות,
וב FNA מבלוטה עוד פחות מכך.

על מנת להתקדם באבחנה מלבד הדמיה, צריך כנראה לקחת ביופסיה
פלאורלית, בד"כ באמצעות תורקוסקופיה.

משך הזמן הוא אומנם די נגד מזותליומה, כי בד"כ מהלכה אלים וקצר,
בין 6-18 חודשים, אך גם זה לא אומר.

יש רופאים המבצעים גם ברונכוסקופיה על מנת לשלול אפשרות של גידול
ריאתי שזרע גידול לפלאורה כאבחנה מבדלת למזותליומה.

שוב- אנא פנו למרכז רפואי גדול לקבלת טיפול יעיל.

[16/10/2002]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!