//

שאלה - תת-פעילות קלה של בלוטת התריס

השאלה:
אני מתכננת להיכנס להריון, אך בתוצאות הבדיקות ה- TSH שלי הוא 5.62 , T3 total הוא 2.7 ו- T4 free הוא 14.5. קראתי על הנושא והבנתי שיש צורך באלטרוקסין לאיזון ההורמון ושלא כדאי לנסות כרגע להיכנס להריון. שאלתי היא, תוך כמה זמן משפיע האלטרוקסין לאיזון הבלוטה? והאם באמת חשוב להימנע כרגע מכניסה להריון?


תשובה:

תוצאות הבדיקות שלך מעידות על תת -פעילות קלה ביותר של בלוטת התריס ע"פ תוצאת ה- TSH. מאידך, רמות ההורמונים הפעילים הינם בגדר הנורמה. לא ציינת מדוע עברת את הבדיקות הללו. לגבי הכניסה להריון, אכן במקרה של תת-פעילות של בלוטת התריס עדיף להמתין לאיזון התפקוד טרם הכניסה להריון. האיזון של תפקוד הבלוטה נעשה תוך מספר שבועות של טיפול ומעקב. אולם במקרה שלך אינני בטוח שיש צורך במעקב, טיפול או הימנעות בינתיים מכניסה להריון.

אני ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג עם תוצאות אלו ולתאר את הסימפטומים מהם את סובלת (אם בכלל), ובהתאם להמלצתו להתקדם.

רפואה שלמה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!