שאלה - האם יש קשר בין הפלה לבין בולמיה בעבר?

השאלה:
בשבוע השני להריוני היה לי דימום, ולאחר מכן התברר שזאת הייתה הפלה. לפני כשלוש שנים הייתי שמנה מאוד, שקלתי 90 קילו, ובשל כך הייתי מבצעת הקאות. האם ההפלה יכולה להיגרם בגלל ההקאות? כיום אני שוקלת 65 קילו ומידי פעם יש לי התחושה של ההקאות ואני מקיאה. האם זה יכול לגרום לכך שגם ההריון הבא לא יהיה תקין? ואם כן, מה אפשר לעשות? חשוב לי לציין שאני לא אוכלת מוצרי חלב.


תשובה:


הפלות ספונטניות של הריון בשבועות הראשונים הן למעשה מנגנון הגנה של הגוף המופלא שלנו: מרבית ההפלות קורות בשל התפתחות שאינה תקינה, או בשל התפתחות מומים שונים בעובר, ולכן ברירת המחדל היא הפלה. מכיוון שמדובר במאורע חד-פעמי, ומאחר שנראה שהגעת לאיזון במשקלך, לא נראה לי שיש מקום לקשור בין שני הדברים.

עליך להקפיד על תזונה נכונה, לצרוך ירקות, פירות, דגים, בשר וכו'. אינך חייבת לצרוך מוצרי חלב, ישנם אינספור תחליפים. תוכלי להיוועץ בעניין עם תזונאי/ת.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!