שאלה - כאבי בטן בעת נטילת מוקסיפן

השאלה:
לפני שהשתחררתי מהצבא, הבילירובין שלי, משלושת הסוגים, היה גבוה מאוד, אבל הרופא לא מצא תסמינים לצהבת. היום אני חודש אחרי השחרור ופקדה אותי דלקת ריאות. אני לוקחת מוקסיפן וכואבת לי הבטן מאוד. האם יכול להיות שזה קשור לקיבה ריקה ולאו דווקא לכבד? אכלתי לא י


תשובה:


מוקסיפן יכול לגרום לשלשולים המלווים בהתכווצויות וכאבי בטן. אם אלה הופיעו עם תחילת השימוש בתרופה (מוקסיפן), קרוב לוודאי כי זהו הגורם. לכן רצוי לגשת לרופא ולקבל מרשם לאנטיביוטיקה אחרת. אם הכאבים יחלפו - מה טוב. מעבר לכך, אין לי מספיק נתונים כדי להתייחס למצב הכבד שלך.

בכל מקרה, אני ממליצה כי תחזרי על בדיקת תפקודי הכבד בשנית ותגשי עם התוצאות לרופא המטפל.

2 פרוסות מספיקות בהחלט על מנת ליטול איתן את הכדור.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!