שאלה - דימום בהריון – ייתכן פצע בצוואר הרחם

השאלה:
אני בשבוע ה-7 להריון ועדיין לא שמעתי דופק עובר. לדברי הרופא שלי אוכל לשמוע אותו רק בעוד כשבוע. לפני כשבוע היו לי הפרשות עם מעט שרידי דם, אך זה הפסיק, ואילו היום היה לי דימוום רציני. פניתי למיון ורופא נשים בדק אותי ואמר כי יש לי פצע בצוואר הרחם, ושזו הסיבה לדימום. הוא לא שמע דופק ואמר כי יש לחכות עוד כשבוע, מכיוון שלפי החישוב שלו, אני בשבוע ה-6. בנוסף, אין לי שום תופעות של הריון, זהו הריוני השלישי, ובכל הריון היו לי בחילות כבר בתחילת ההריון, ואילו עכשיו אין לי שום תופעה למעט הדימום. מה זה יכול להיות - האם ההריון תקין? אילו בדיקות לבצע? למה עלי לשים לב?


תשובה:


דופק עוברי ניתן לשמוע בערך החל בשבוע ה-7, ולעיתים מעט מאוחר מזה. לגבי הדימומים, דימומים בשליש הראשון להריון נפוצים ביותר, ולרוב אינם מצביעים על פתולוגיות, כלומר, ההריון יכול להיות תקין גם אם יש דימומים. עם זאת, על פי אופי הדימום, ייתכן שאכן מדובר בפצע כלשהו. אם אינך רגועה, אני ממליצה לך לגשת לרופא ולהיבדק, וכמו כן לבצע בדיקת דם ל- HCG כמותי.

בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!