//

שאלה - תופעות לוואי עם נטילת זיבאן להפסקת עישון

השאלה:
אני סובלת מפוסט טראומה ודיכאון סמוי, לפי חוות דעת של פסיכיאטר. אני נוטלת זיבאן כבר במשך שבוע. בימים הראשונים, כשהמינון היה כדור אחד ביום, ההשפעה היתה חיובית, הוא נתן לי יותר מרץ, ביטחון ותחושה טובה באופן כללי, ללא קשר להפסקת העישון.

כרגע כבר הגעתי למינון של שני כדורים ביום, ותופעות הלוואי חזקות ומטרידות: חוסר שקט, בלבול, כאב ראש ועוד. האם אני יכולה להמשיך במינון נמוך יותר, ואם כן, לכמה זמן? האם זה עדיין יועיל לי להפסקת העישון? בכלל, אני מרגישה שיפור במצבי הנפשי עם המינון הנמוך. אשמח לקבל חוות דעת או עצה.


תשובה:


קחי בחשבון כי יש תקופת הסתגלות לתרופה. יתכן שתופעות הלוואי שהיו בלתי נסבלות בהתחלה יחלפו מעצמן תוך זמן לא רב. אם תופעות הלוואי אינן נסבלות, את יכולה לחזור למינון הקודם. איני יכולה לחזות מה תהיה השפעת התרופה במינון זה, כפי שלא ניתן לקבוע בביטחון כי נטילת התרופה בדיוק לפי ההנחיות תביא לתוצאה הרצויה. שיעורי ההצלחה של הפסקה מוחלטת של העישון עם בופרופיון הם 44.2% לאחר 6 שבועות של טיפול. תוכלי לקרוא על כך כאן:

http://www.infomed.co.il/drug2.asp?dID=322




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!