שאלה - תופעות לוואי לאחר הוצאת פוליפ מהנרתיק

השאלה:
אני בת 39. בשבוע שעבר עברתי ביופסיה שבה הוציאו לי מהנרתיק פוליפ. עד אתמול לא היה כל דימום. אתמול החל דימום קל ביותר ולא רציף שהופיע גם היום. האם יש מקום לדאגה? מה ההסבר לתופעה מוזרה זו? האם זה קשור לביופסיה שבוצעה?


תשובה:


אני מניחה כי הוצאת הפוליפ נעשתה בשיטת ההיסטרוסקופיה. כפרוצדורה טיפולית ישנה הצלחה רבה בטיפול זה, ורק מעט סיבוכים. סיבוך אפשרי אחד של פרוצדורה זו הוא דימום בזמן ההיסטרוסקופיה הטיפולית, שבה מסירים פוליפ, מחיצה או מיומה מחלל הרחם. זיהום או נקב ברחם הם סיבוכים אפשריים אך לא נפוצים.

הדימום שאת מתארת כעת יכול להיות קשור לביופסיה, אך גם יכול להיות הווסת (אם עדיין יש לך מחזור). אם הדימום ממשיך או מתחזק, אמליץ לך לפנות לבדיקת גינקולוג.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!