שאלה - בצד השמאלי בראשי ישנה זה זמן רב בליטה, ככל הנראה ציסטה ולא ייחסתי לה חשיבות. היא אינה רגישה למגע. בימים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש וחולשה כללית וגם נגיעה בציסטה לעיתים מגבירה את הכאב, אך זה לא מש

השאלה:
בצד השמאלי בראשי ישנה זה זמן רב בליטה, ככל הנראה ציסטה ולא ייחסתי לה חשיבות. היא אינה רגישה למגע. בימים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש וחולשה כללית וגם נגיעה בציסטה לעיתים מגבירה את הכאב, אך זה לא משפיע על הראייה. האם כדאי לגשת לבדיקה ולהוציאה, או ש


תשובה:


קרוב לודאי כי אין קשר בין הציסטה לבין כאבי הראש, היות שהציסטה, לדבריך, קיימת זה זמן רב, ועד כה לא היוותה בעיה. לא ציינת אם ראה אותה רופא ומה היתה התייחסותו או אם חל שינוי בגודלה, אך קרוב לוודאי שמדובר בעניין קוסמטי בלבד, ולכן השיקול בהוצאתה אינו רפואי. לא סיפרת אם עשית בדיקות הדמיה כלשהן, אבל מהסיפור נשמע כי זו ציסטה תת-עורית, ולכן אין קשר בינה לבין תפקודי המוח, שכידוע נמצא בתוך קופסה קשיחה וסגורה הנקראת גולגולת.

בכל מקרה, אם כאבי הראש והחולשה נמשכים, עליך לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג על מנת לעבור בירור.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!