שאלה - האם ריטלין בהריון עלול להזיק לעובר?

השאלה:
אני בתחילת הריון שבוע חמישי, ובחודש האחרון לקחתי מדי פעם ריטלין, בממוצע 3 פעמים בשבוע. מהרגע שנודע לי שאני בהריון הפסקתי. האם ייתכן שנגרם נזק לעובר ?





תשובה:
ריטלין הוא בקטגוריה C בהריון מבחינת טרטוגניות. בחיות נמצא כי הוא טרטוגני ומזיק להתפתחות העובר. בבני אדם הנושא לא נבדק. אין להשתמש בו במהלך ההריון, אלא אם כן התועלת המוערכת ממנו עולה על הסיכון. עלייך לבצע מעקב צמוד יותר. ייתכן ויש מקום לשקול ייעוץ גנטי.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל