שאלה - האם התרופה פלוטין יכולה להזיק בהריון?

השאלה:
אני נוטלת פלוטין מזה 3 חודשים (כדור אחד ביום).
מעוניינת להיכנס להריון- האם ידועה השפעה כלשהי בין פלוטין ובריאות העובר?





תשובה:
פלוטין משתייך לקבוצה C, כלומר בבעלי חיים הוכח כמזיק, באנשים לא נצפה נזק ועדיף להימנע מנטילתו אם ניתן. פני לרופא שרשם לך תרופה זו על מנת שיעריך את הצורך הנוכחי בתרופה מסוג זה וירשום לך תרופה חלופית במקרה הצורך.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל