שאלה - השיטה המועדפת למניעת הריון ומניעת דלדול העצם

השאלה:
יש לי התקן תוך-רחמי רגיל במשך 5 שנים, ואני מתלבטת לגבי תחליף לאחר הוצאתו - רגיל, מירנה או גלולות. המלצת רופאת הנשים שלי היתה לגלולות בגלל דלדול שמתחיל בצפיפות העצם, ובכך להרוויח גם כניסת אסטרוגן לגוף וגם אמצעי למניעת הריון. האם כדאי לחזור לגלולות ב


תשובה:


התקן מירנה אינו מספק הגנה מפני ירידה בצפיפות העצם. מירנה מכיל פרוגסטרון בלבד, ואסטרוגן הוא ההורמון שמשפיע על צפיפות העצם. ישנה כמובן האופציה של גלולות, או מדבקות המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון. אפשר גם להשתמש בהתקן תוך-רחמי ובתרופות המונעות ירידה בצפיפות העצם.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!