//

שאלה - החלפת גלולה בגלל ירידה בחשק המיני

השאלה:
רופא הנשים שלי החליף לבקשתי את השימוש בגלולת היסמין לאחר 3 שנים עקב ירידה ניכרת בחשק המיני .במקום היסמין רשם לי את הפמינט.
מאיזו סיבה דווקא גלולה זו יכולה "לשחזר" את החשק המיני?
האם מדובר במינון שונה?



תשובה:
כשמדברים על מינון שונה של גלולות למניעת הריון, מתכוונים לרכיב האסטרוגני. הרכיב העיקרי שגורם לירידה בליבידו בגלולות הוא הרכיב הפרוגסטטיבי.

2 הגלולות שציינת נבדלות בפרוגסטרון שבהן. בשני המקרים מדובר בפרוגסטרון שגורם לירידה קלה יחסית בליבידו, אולם אם לאחד מהם הגבת בירידה בליבידו, יש טעם לנסות את השני.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!