שאלה - בעיה בבלוטת התריס שאינה בבירור פעילות-יתר או תת-פעילות

השאלה:
קודם כל אבקש להחמיא לאתרכם ולצוות המומחים האדיב והיסודי, אשר עושים עבודת קודש בשיפור נגישות הציבור לרפואה. יישר כוח ותודה רבה. אני בחורה בריאה בת 25, אבל אני חוששת שיש לי בעיה בבלוטת התריס. לפני כחודש וחצי, בבדיקת דם שגרתית, אותרו רמת TSH נמוכה וכ




תשובה:


בדיקות המעבדה והסימפטומים שאת מתארת מתאימים לבעיה אנדוקרינית בבלוטת התריס. הסתירה אשר הפתיעה את הרופא שלך היא שהסימפטומים (דיכאון, עייפות, עור יבש ועליה במשקל) מתאימים לתת-פעילות של הבלוטה, בעוד רמת ה- TSH (הורמון מגרה תריס) מתאימה לפעילות יתר של הבלוטה.

רמה תקינה של T4 חופשי ו- T3 כולל אינה עומדת בסתירה לפעילות יתר של הבלוטה, משתי סיבות: ראשית, תיתכן פעילות יתר סוב-קלינית שבה רמות ההורמונים תקינות ורק רמת ה- TSH נמוכה. במקרה זה, בדרך כלל מומלץ רק לעקוב אחר בדיקות הדם אחת לחודשיים. שנית, פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להתבטא רק בעלייה של רמת ה- T3 החופשי, אשר רמתו לא נמדדה בבדיקות שביצעת.

רמה חיובית של נוגדנים כנגד בלוטת התריס תיתכן הן בפעילות יתר והן בתת-פעילות, ולכן אינה מכוונת לאבחנה. רקע משפחתי של בעיות בבלוטת התריס מחזק גם הוא את החשד שמדובר בבעיה אוטואימונית.

מומלץ להשלים את הבירור על ידי מדידה של רמת T3 חופשי ובדקית אולטרסאונד של הבלוטה המוגדלת, על מנת לקבל תמונה ברורה יותר.

תוכלי למצוא מידע רב על פעילות יתר ועל תת-פעילות של בלוטת התריס על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ