שאלה - האם גלולות מפחיתות כאבי מחזור ושיעור יתר?

השאלה:
לפני כשנתיים החלו לי פצעי אקנה על הפנים, ומכיוון שאינני מעוניינת בהמלצתו של רופא עור לקחת רואקוטן, פניתי לרופא נשים בבקשת עזרה. יש לציין שלראשונה בחיי אני בסטרס ולראשונה בחיי התחלתי טיפול פסיכולוגי. רופא הנשים המליץ לי היום על גלולת מרסילון, למרות שבדיקות ההורמונים בשנה שעברה היו תקינות, אך למרות זאת אבצע שוב. שאלותי הן:
האם הגלולה תמנע כאבי מחזור מהם אני סובלת שנים?
2. קראתי שזאת גלולה מהדור השלישי. האם היא תגרום להשמנה, שכן העליתי השנה כ-10 ק"ג ?זאת הפעם הראשונה שאני נוטלת גלולות.
3. אם מפסיקים אחרי חודשיים, יקרה משהו? והאם הגלולה מונעת שיעור יתר?


תשובה:

גלולות למניעת הריון מפחיתות כאבי מחזור. גלולות מהדור השלישי פחות גורמות להשמנה ביחס לגלולות הישנות יותר. לא קורה כלום אם מפסיקים אחרי חודשיים. מרסילון עשויה לפתור בעיה של שיעור יתר.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!