שאלה - דימומים מן הנרתיק שמצריכים בירור

השאלה:
אני בת 51. עד לפני שבועיים המחזור שלי היה סדיר, אך בפעם האחרונה שקיבלתי מחזור, הוא נמשך ולא נפסק. קיבלתי הקסאקפרון לטיפול בשטפי דם ל-3 ימים. הדימום נפסק ל-3 ימים. לאחר שבוע הדימום התחיל שוב, בלי קשר לקבלת המחזור. האם להשתמש בשארית התרופה? הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע ואיך אפשר לעזור לי.


תשובה:


לא מומלץ ליטול הקסאקפרון לתקופה ממושכת או כטיפול קבוע לדימום. שימוש ממושך מעלה סיכון לתרומבוזיס. הדימומים שאת מתארת יכולים להיגרם על ידי סיבות רבות. איני מכירה מספיק טוב את ההיסטוריה הרפואית שלך ואינני יודעת אם את נוטלת תרופות באופן קבוע, ולכן איני יכולה לומר בדיוק מה הגורם לדימום. אמליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך, על מנת להיבדק ולברר את הגורם ולקבל טיפול בהתאם.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!