שאלה - תת-פעילות בלוטת התריס ונטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
לפני כשנתיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון ובתקופה זו התגלתה אצלי תת-פעילות של בלוטת התריס. כבר שנתיים אני לוקחת אלטרוקסין מדי יום, ובבדיקה האחרונה שערכתי לפני כחודש היתה רמת ה- TSH בטווח הנורמה.

השבוע שוב הפסקתי עם הגלולות, והסימפטומים של תת-פעילות בלוטת התריס שוב חוזרים: אני מרגישה שוב עייפות, כאבי ראש וחוסר ריכוז, ואני תוהה אם יש קשר בין נטילת גלולות לבין תת-פעילות של בלוטת התריס, ואם תוך חודש ניתן לצאת מאיזון.


תשובה:


הפסקה של גלולות למניעת הריון יכולה לשבש את איזון בלוטת התריס. בדרך כלל, חוסר האיזון נמשך חודשיים-שלושה וחוזר לעצמו. אני מבינה ממכתבך שלא ביצעת בדיקת דם שבאמת הוכיחה חוסר איזון. לכן, לפני שקופצים למסקנות, אני ממליצה לך לבצע בדיקת דם של תפקוד בלוטת התריס, ולאחר קבלת התשובות לפנות לייעוץ אצל אנדוקרינולוג.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!