שאלה - בשנתיים האחרונות קבלתי ויוקס במינון 0.25. בהנחיית האורתופד המומחה לקחתי

השאלה:
בשנתיים האחרונות קבלתי ויוקס במינון 0.25. בהנחיית האורתופד
המומחה לקחתי את התרופה ברצף, כי רק כך, לטענתו, התרופה יכולה
להחליש את כאבי הברכיים ומפרקי הירכיים .
השבוע קיבלתי מרשם לתרופה שאמורה להחליף את הויוקס. היא נקראת:
סלקוקס. קיבלתי תרופה זו במינון 200. והנה אני קוראת באתרכם שתרופה זו עלולה
להגביר את הסיכוי ללקות באוטם שריר הלב. האם הטענה הנ"ל לא נטענה בקשר
לסכנת הויוקס ? מדוע היה צורך להחליפו ?


תשובה:

אכן, גם עם סלברה (סלקוקס, סלקוקסיב), בדומה לויוקס, קיימים מחקרים
המצביעים על סיכון לאוטם בשריר הלב.
לאחרונה אף התכנס ארגון הבריאות של האיחוד האירופי כדי לנסות ולגבש
החלטה לגבי כל משככי הכאבים ממשפחת מעכבי ה COX2
(הנה קישור לכתבה ב ynet:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2986731,00.html




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!