שאלה - אני נוטלת אפקסור (Venlafaxine) ופקסט בערך כשנתיים. כבר תקופה ארוכה שאני

השאלה:
אני נוטלת אפקסור (Venlafaxine) ופקסט בערך כשנתיים. כבר תקופה ארוכה
שאני סובלת מגירודים ומעין פריחות באיזורים שונים בגוף. הופניתי ע"י רופא עור
לביופסיה מחשש שאותן תרופות הן הגורמות לבעיה. האם זה ייתכן ?
ובמיוחד לאחר שימוש ממושך שעד כה לא לווה בבעיות משמעותיות ?
בנוסף, הראיה שלי לא כפי שהיתה לפני השימוש בתרופות ,וכמו כן מצב
רוחי לא השתפר משמעותית ובאופן מסוים ומוזר אף הורע. החרדות אומנם
כמעט פסקו לגמרי, אך לעיתים אני שוקעת במחשבות דכאוניות, מחשבות שלא
היו לי קודם.
אני נוטלת את התרופות הללו לא מדיכאון שחוויתי אלא כתוצאה מדיאטה
חריפה ששיבשה את התנהגותי קשות.




תשובה:

עקב תחושת הדיכאון והתופעות אותן ציינת, לדעתי יש מקום לחזור
לפסיכיאטר ולשקול מחדש את הטיפול התרופתי.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל