שאלה - האם גרידה מעלה סיכון להריון חוץ-רחמי?

השאלה:
בסוף יולי השנה נאלצתי לעבור הפסקת הריון בשבוע ה- 27 לאחר גילוי מומים קשים בעובר וגרידה לאחר הלידה.
הווסת הראשונה שקיבלתי לאחר מכן היתה ב -26 באוגוסט, ומאז לא קיבלתי מחזור כלל.
באופן כללי המחזור שלי סדיר.
בדיקות הריון ביתיות מראות תוצאה שלילית.
אין לי כאבים או דימומים.
החשש שלי הוא מהריון חוץ- רחמי. האם לאחר הפרוצדורה הרפואית שעברתי, גובר הסיכוי לכך? מה עלי לעשות בהמשך?



תשובה:
בעיקרון גרידה לא מעלה סיכון להריון חוץ-רחמי, במיוחד אם לא התפתחה דלקת באגן לאחר הגרידה. בכל מקרה ניתן לאבחן הריון חוץ- רחמי ע"י בדיקת הריון. בדיקת ביוץ היא מקום טוב להתחיל בו את הבירור.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!