שאלה - הסרת נגעים של קונדילומה

השאלה:
לפני כחודש אובחנו אצלי נגעים שהחלו להופיע לפני כ-4 חודשים כקונדילומה. אלה בנגעים מרובים, חלקם חיצוניים וחלקם בתוך הנרתיק, אם לא בצוואר הרחם. קיבלתי הפניה להסרתם בלייזר עם הרדמה מלאה, והתור שנקבע לי הוא לעוד חודש וחצי.

אני מודאגת שמא עלי לעשות זאת מיידית, משום שהנגעים גדלים, ואני חוששת מפני התפשטותם לצוואר הרחם. האם זה זמן סביר להמתין במצב הזה? והאם ההתאוששות מתהליך הצריבה קשה וממושכת?


תשובה:


כדאי לבצע את ההסרה מוקדם ככל שניתן, אבל ההבדל בין עתה לעוד חודש וחצי אינו קריטי. רוב הנשים עוברות את תהליך ההחלמה בצורה סבירה, אם כי התהליך יכול להיות מלווה בכאב, בצריבה ובהפרשה בימים הראשונים לאחר הצריבה.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!