שאלה - מעקב אחר רמת הנוגדנים במחלת צליאק

השאלה:
לפני כחצי שנה התגלתה לי מחלת צליאק בנוסף לסוכרת. רציתי לדעת אם רמת ה- t. trsndglutsminase או endomysial אמורות לרדת בצורה משמעותית, נאמר תוך כחודש, או אם זה לוקח יותר זמן, כלומר, אם לפני כחודשיים הרמה הייתה 214 וכיום היא 178, האם זה בסדר? או שזה אמור




תשובה:


ודאי קראת כי ישנה אסוציאציה די גבוהה בין מחלת הצליאק לבין מחלת הסוכרת. לגבי הנוגדנים, כאשר שומרים על דיאטה נטולת גלוטן, תוך מספר שבועות רואים שינויים ברקמת המעי הפגועה בביופסיה, וגם אמורה להסתמן מגמת ירידה ברמת הנוגדנים בדם. עד כמה שידוע לי, לנוגדני ה- IGA, לפחות מסוג ה- anti endomysial, יכול לקחת גם עד שנה שהם יורדים. בכל מקרה, נראה לי כי הדבר הנכון יהיה לשים דגש על המגמה של הערכים: אם היא בירידה - הכיוון הוא טוב.

בהצלחה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ