שאלה - כניסה להריון עם מחזור לא סדיר, ואורגזמה רק במגע ידני

השאלה:
אני בת 33, קיימתי יחסי מין פעם ראשונה לפני חודשיים בלבד. קודם היה לי מחזור לא סדיר, עד לפני 4 חודשים. האם זה יכול לפגוע בסיכויים שלי להיכנס להריון? אני לא משתמשת באמצעי מניעה.

עוד שאלה: אני לא מקבלת אורגזמה אלא במגע ידני. האם זה נורמלי? האם חוסר קבלת האורגזמה יכול להיות קשור במבנה צוואר הרחם?




תשובה:


מחזור לא סדיר אינו פוגע בהכרח כניסה להריון, אך לעיתים מקשה על קביעת מועד הביוץ. כמו כן, בגילך, אם לא השתמשת בגלולות למניעת הריון לפני כן, המחזור אמור להיות סדיר. אם את נתקלת בקשיים בכניסה להריון, פני לרופא/ת נשים, על מנת שיעזרו לך לסדר את העניין בצורה הורמונלית.

לגבי האורגזמה, אחוז גבוה מאוד מהנשים (אם לא מרביתן), אינן מגיעות לאורגזמה בחדירה בלבד, אלא על ידי גירוי ידני, בנוסף לחדירה או בנפרד, באזור הדגדגן. כמו כן ישנן נשים לא מעטות שלא חוו אורגזמה גם אחרי שנים רבות של נסיון, ולכן מצבך נורמלי.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל