שאלה - פלאויקס לעומת אספירין אחרי השתלת תומך

השאלה:
אני בן 72, עם 4 סטנטים, גסטריטיס קשה וריפלוקס. האם ראוי להחליף קרטיה בפלאויקס?


תשובה:


בשביל לענות על שאלתך עלי לדעת מאיזה סוג התומך שהושתל. ההמלצות כיום הן לקחת פלאויקס למשך 3 חודשים לאחר השתלת תומך. לאחר השתלת תומך מסוג סייפר, ממליצים על נטילה למשך 6 חודשים לפחות (במקרים אלה מדובר על נטילת פלאויקס בנוסף לאספירין). אם קיימת רגישות יתר לאספירין או תופעת לוואי לא רצויה של אספירין, כגון דימום ממערכת העיכול, קופות החולים מאשרות מתן פלאויקס באופן קבוע במקום האספירין.

נטילה ממושכת יותר של התרופה אינה כלולה בסל הבריאות, ויש לציין כי פלאויקס היא תרופה יקרה בהרבה מאספירין. מבחינת סל הבריאות, הזכאות היא ל-3 חודשים ללא תלות בסוג הסטנט. מעבר לכך יש לברר בכל קופת חולים באופן ספציפי.

מצורפים קישורים לדפים רלוונטיים מתוך אינפומד:

http://www.infomed.co.il/news/n_032401_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!