שאלה - מועד הביוץ בעת נטילת איקאקלומין

השאלה:
יש לי מחזור לא סדיר וקיבלתי איקאקלומין כדי להיכנס להריון. האם זה בסדר שהאיקאקלומין ניתן לי לא בימי מחזור?

אני עכשיו כ-10 ימים לאחר הגלולה החמישית ויש לי כאבי מחזור. האם זה בסדר? מתי אמור להתרחש הביוץ?


תשובה:


איקאקלומין, קלומיפן, היא תרופה שמטרתה להגביר את תפוקת ההורמונים מיותרת המוח, ובכך משרה ביוץ.

השימוש המקובל בתרופה הוא כדור אחד ליום למשך 5 ימים רצופים בכל חודש באמצע המחזור. הביוץ אמור להתרחש כ-4 עד 10 ימים ממועד נטילת המנה האחרונה.

ייתכן שהכאבים שאת חשה מעידים על ביוץ.

בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!