שאלה - ניתוח בקע סרעפתי או תיקון סוגר ושט-קיבה

השאלה:
אני סובל מריפלוקס, שהוכח בבדיקות מנומטריה, גסטרוסקופיה וביופסיה, והומלץ לי לעבור ניתוח לחיזוק הסוגר ושט-קיבה. כמו כן נמצא אצלי בקע סרעפתי. מה תרומתו של הבקע לריפלוקס יחסית לסוגר ושט-קיבה עצמו? במילים אחרות, האם אפשר לתקן של הבקע הסרעפתי בלבד ללא חיזו




תשובה:


צינור מערכת העיכול מתחיל בפה ובלוע. לאחר מכן המזון עובר לצינור היורד לאורך בית החזה הנקרא ושט. שריר הסרעפת מפריד בין חלל בית החזה לבין חלל הבטן. צינור הוושט חודר את שריר הסרעפת ואז מתחבר אל הקיבה. במעבר דרך הסרעפת נמצא הסוגר הוושטי התחתון המונע מעבר מזון חזרה מהקיבה אל הוושט. כאשר תוכן הקיבה בכל זאת עובר דרכו בכיוון הוושט, זהו המצב הנקרא ריפלוקס.

כאשר ישנו בקע סרעפתי במעבר ושט-קיבה, חלק מהקיבה חודר אל חלל בית החזה, והצומת בין הוושט לקיבה עולה מעלה, ולא נמצא במישור אחד עם הסרעפת. מכיוון שהסרעפת משמשת עצמה כחלק מהסוגר הוושטי התחתון, ניתוק של המעבר ושט-קיבה מהסרעפת יכול לגרום ריפלוקס או להחמירו.

ישנו ניתוח לתיקון הבקע היכול לעזור לריפלוקס, אך בניתוח הזה לרוב לא מנתחים את הוושט, למרות שניתן לשלב את שני הניתוחים. אני מציעה לך לפנות לרופא המנתח לבירור אופציות ניתוחיות והיתרונות של כל אחת מהן.

בהצלחה,

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ