שאלה - האם וולטרן יכול לגרום לעליה בלחץ הדם?

השאלה:
האם לאחר טיפול בזריקת וולטרן או ארטופן יכולה להיגרם עלייה בלחץ הדם? האם יש קשר לזה לכך שעברתי אירוע מוחי?


תשובה:


לא הבנתי אם עברת אירוע מוחי אחרי הזריקה של הוולטרן או לפני. בכל מקרה, וולטרן, או Diclofenac, תרופה ממשפחת התכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידליים (NSAIDS), עלול להעלות את לחץ הדם וגם להעלות את הסיכון לאירועים קרישתיים, אך האחרון עולה כפונקציה של משך הנטילה. מצד שני, לחץ דם גבוה הוא בעצמו הוא גורם סיכון לאירוע מוחי, וגם מצב סטרס גופני או נפשי עלולים לגרום בהקשר זה לעליית לחץ הדם.

ארטופן, או Ibuprofen, גם הוא ממשפחת התכשירים נוגדי הדלקת שאינם סטרואידליים. לפי הספרות הרפואית, הוא מעלה את לחץ הדם בפחות מ-1% מהנוטלים, וגם לגבי השימוש בתרופה זו יש דיווחים על קרישיות יתר.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!