שאלה - רחם עם מחיצה וההשלכות לגבי הריון

השאלה:
אני בת 35, בהריון שלישי, לאחר 2 לידות מוצלחות במועדן. בכל הפעמים נכנסתי מהר מאוד להריון וללא כל עבר גינקולוגי כמו הפלות וכו'. בהריון הנוכחי סבלתי מדימום והמטומה, ולכן אני במעקב צמוד. היום עברתי בדיקת אולטרסאונד נוספת, ונאמר לי שיש לי מחיצה ברחם ושהשליה השתרשה על המחיצה. מה הסכנות בכך להמשך ההריון? אני בשבוע ה-12.


תשובה:


מכלל המומים הרחמיים, הימצאות מחיצה בחלל הרחם היא המום השכיח ביותר, ולפי ההערכות הוא ישנו בערך ב-2% מכלל הנשים. מחיצה ברחם משנה את מבנה חלל הרחם ויכולה לגרום בזמן הריון להפלות מאוחרות, וכן ללידות מוקדמות ומצגים לא תקינים של העובר, המעלים את הסיכוי לצורך בלידה בניתוח קיסרי. ישנן דרגות שונות של מחיצות ברחם, ויכול להיות כי במקרה שלך מדובר במבנה שאינו משנה באופן משמעותי את חלל הרחם, ולכן לא סבלת מסיבוכים בלידות קודמות.

שיהיה הריון בריא וקל,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!