שאלה - בחור שנוטל תרופה מסוג SSRI וסובל מעייפות

השאלה:
אני בחור צעיר, וסובל מעייפות רבה כבר כמה שנים. בנוסף, אני נוטל כבר כמה שנים תרופות SSRI. בשנה וחצי האחרונות פבוקסיל, ומלפני חמישה חודשים - רסיטל, בהתחלה 60 מ"ג וכעת 40 מ"ג בשל OCD. כל בדיקות הדם יצאו תקינות, כולל שקיעת דם וספירת דם. בבדיקה במעבדת שינה נמצא דום נשימה קל.

האם ייתכן שהרסיטל גורם לעייפות רבה? אני יודע שפרסמו את התרופות האלו כאילו אין להן בכלל תופעות לוואי וכו', אבל חשוב לי לשמוע תשובה כנה ואמיתית.




תשובה:


לכל תרופה, גם לרסיטל, עשויות להיות תופעות לוואי. בדרך כלל מצרף היצרן דף מידע מפורט לכל אריזת תרופות, הכולל גם רשימה ארוכה של תופעות לוואי אפשריות.

אני מפנה אותך לאינדקס התרופות באתר, וכן לשאלות קודמות לגבי רסיטל שהתפרסמו באתר (השתמש במנגנון החיפוש של אינפומד כדי לאתר תשובות מתאימות), בהן יש התייחסות מפורטת לנושא זה.

עייפות היא תסמין מאד כללי ולא ספציפי, שיכול לנבוע ממגוון גורמים גופניים כגון, דום נשימה בשינה, וגם מגורמים נפשיים. אתה מספר שהעייפות מלווה אותך כבר מספר שנים, ולכן אני נוטה לשייך אותה יותר לבעיה הרפואית שלך, או לשילוב של כמה בעיות רפואיות, ופחות לתרופות שאתה נוטל.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ