שאלה - דימום בשתן של גבר וערך גבוה של PSA

השאלה:
זה כחודש וחצי שטיפת דם מופיעה אצלי בהתחלת ההשתנה. זה קורה פעם ביום או יומיים. פניתי לאורולוג שבדק אותי וקבע שהפרוסטטה שלי מוגדלת, והפנה אותי לעשות בדיקת PSA שתוצאתה היתה 14. עכשיו הוא מבקש לעשות לי ביופסיה בערמונית בשיטת ה TRUS. האם אני חייב לעשות את הבדיקה עכשיו, או קודם לברר מה סיבת הדימום?


תשובה:


מומלץ בהחלט לבצע את בדיקת ה- TRUS בהקדם, ייתכן שיהיה קשר בין התוצאות לבין הדימום. אם לא יימצא קשר כזה, ימשיך האורולוג בבירור על פי הפרוטוקול המוכר והידוע לו.

תרגיש טוב!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!