שאלה - טיפול בבעיות הורמונליות באמצעות גלולות למניעת הריון

השאלה:
לפני כ-5 שנים טופלתי ברואקוטן. לפני שנה האקנה חזר. רופא הנשים שלי המליץ לי לקחת גלולות עקב רמות גבוהות מידי של הורמון גברי. עדיין יש לי פצעים, בעיקר על הסנטר, אך הכמות קטנה. אם אני מפסיקה את השימוש בגלולות הפצעים חוזרים.

רציתי לשאול אם יש טעם לחזור על הטיפול ברואקוטן. האם הוא מאזן את רמת ההורמונים? או שיש תרופה אחרת שיכולה לעזור לי?


תשובה:


שימוש ברואקוטן פעם נוספת יכול לטפל בפצעים, אך לא בשורש הבעיה. אם נמצא כי הסיבה לפצעים אצלך היא בעיה הורמונלית, אני חוששת שרק טיפול בהורמונים, כלומר בגלולות למניעת הריו, יוכל לטפל בבעיה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!