שאלה - נטילת גלולות למניעת הריון יחד עם אנטיביוטיקות מסוג מוקסיפן ורפאפן

השאלה:
אני סובלת מדלקת גרון ולוקחת מוקסיפן. מכיוון שהסיפור חוזר על עצמו, הרופא המליץ לי אחרי המוקסיפן להמשיך ולקחת רפאפן 500 מ"ג אחת ליום למשך חודש לשם מניעה.
האם אנטיביוטיקה במינון כזה פוגעת גם היא ביעילות גלולות נגד הריון? ומה ההשפעה שלה (אם בכלל) על שימוש בטבעת ( נובארינג)?


תשובה:

היעילות של גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן עלולה להיפגע בשילוב עם אנטיביוטיקה. הדיווחים על כך בספרות הם מעטים, והסיכון לתגובה זו הוא נמוך. עם זאת, נשים מסוימות עלולות להיות רגישות יותר לתגובה זו. עד אשר יצטבר מידע נוסף בנושא, ההמלצה לנשים הנוטלות גלולות ומקבלות טיפול אנטיביוטי להשתמש באמצעי נוסף למניעת הריון.

ראי קישור למנגנון בדיקת התגובות הבין תרופתיות של אינפומד:
http://www.infomed.co.il/doDrugInteract.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!