שאלה - סיכויי ההחלמה מסרטן שד עם גרורות

השאלה:
חברתי, בת 44, חלתה לפני כשנתיים בסרטן השד. היא עברה ניתוח להוצאת הגידול וקיבלה טיפול כמותרפי מונע ( הרצפטין) והקרנות. לפני כשבוע התגלו שתי גרורות, אחת מעל הכבד והשנייה בעצם באזור האגן. היא מתחילה טיפול בכדור קסלודה וזריקת ארדיה. מהם סיכויי ההחלמה? מה הסטטיסטיקה בנושא זה? עד כמה המצב חמור?


תשובה:


לפי המידע בשאלתך מדובר בשלב 4 של סרטן השד בו ישנן גרורות רחוקות מהשד, כגון בעצמות ובכבד. הפרוגנוזה בשלב זה היא באוןפ כללי 16% לפי ה- American Cancer Society, כלומר ישנם 16% סיכויי החלמה. הטיפול שאותו התחילה חברתך הוא טיפול כמותרפי הנמצא יעיל במספר סוגי סרטן, כגון סרטן השד וסרטן הקיבה. אך זוהי תשובה כללית ביותר.

איני יכולה לתת לך תשובה ספציפית לגבי אחוזי ההחלמה של חברתך, מכיוון שאיני יודעת עד כמה מפושט הסרטן, אם ישנן בלוטות נגועות בבית השחי, מהו גודל הגרורות בכבד ואם ישנם נגעים נוספים. כדי לקבל מידע מפורט יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל של חברתך.

רפואה שלמה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!