שאלה - מידע לגבי הגלולה פוסטינור

השאלה:
אני וזוגתי, בת 32, קיימנו יחסים לא מוגנים. היתה גמירה בפנים ולאחר כשעה לערך זוגתי לקחה גלולת פוסטינור. למחרת החל דימום שנמשך שבוע ימים. קיום יחסי המין היה בסמוך מאוד לסיום המחזור החודשי. כרגע יש איחור של שבוע ימים במחזור. האם האיחור נובע מנטילת הגלולה או חלילה מהריון?


תשובה:


פוסטינור היא "הגלולה של היום שאחרי" אשר מכילה מינון גבוה של פרוגסטרון. פוסטינור נחשבת כיעילה מאוד ומפחיתה את הסיכוי להיכנס להריון ב-92%. תופעות הלוואי ששיכולות להתרחש בשל נטילת התרופה הן בחילות, כאב בטן, שלשול, כאבי ראש, עייפות, רגישות בשדיים ושינויים במחזור. לעיתים, כמה ימים אחרי השימוש, יכול להופיע דימום בעקבות נשירה של רירית הרחם. הדימום הווסתי נגרם, למעשה, מדימום של רירית הרחם שנושרת.

אני מניחה כי במקרה של בת זוגך האיחור נובע מהתרופה עצמה. רוב הסיכויים כי אינה בהריון. אמליץ להמתין עוד כמה ימים, ואם עדיין לא יופיע המחזור הרגיל, לבצע בדיקת הריון ביתית.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!